Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van de Stadskazerne? Dat kan. Laat hier je gegevens achter!

DeStadskazernelogowebsiteklein.jpg

De Stadskazerne is de naam waaronder de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel samenwerken. Daarnaast biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen.

De Stadskazerne wil een nieuw podium zijn voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat.

Adres: Oudestraat 216, 8261 CA Kampen. Telefoon: 038 202 2325

bibliotheek-kampen-logo@2x.jpg
de Bibliotheek Kampen is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Of het nu gaat om taal, digitale vaardigheid, sociale interactie; de Bibliotheek is er voor om mensen 'betrokken' te houden. de Bibliotheek is er voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau, afkomst of politieke opvattingen.
stadsarchief-kampen.jpg
Kennismaken met uw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek?

Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in uw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen.

Welke vraag over het verleden heeft u?   
Stap met uw vraag eens binnen bij het Stadsarchief. Elke dinsdag en donderdag is het informatiecentrum in de Stadskazerne geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op die momenten zijn er ervaren en enthousiaste medewerkers aanwezig om u op weg te helpen bij uw speurtocht in het verleden.

Bovendien kunt u ook kosteloos gebruik maken van de ruime werkplekken en computers die in de studiezaal van het informatiecentrum aanwezig zijn. U kunt dan niet alleen ongestoord werken aan uw zoektocht, maar ook direct de medewerkers om advies vragen als u toch even vast loopt in uw onderzoek. Liever thuis achter de eigen pc op onderzoek? Dat kan natuurlijk ook. De collectie is online te bekijken via stadsarchiefkampen.nl.